Activiteiten

Het Bewonersbedrijf exploiteert het Bruishuis. Het is een plek waar bewoners uit de wijk elkaar ontmoeten, waar ze kunnen komen voor hun ontspanning, maar ook om te leren en te werken.

Welke activiteiten zijn er?

Restaurant

Het Bewonersbedrijf heeft een deel van de benedenverdieping van het Bruishuis verhuurd aan zorginstelling Philadelphia. Die heeft er een restaurant gevestigd waar cliënten kunnen werken in bijvoorbeeld keuken en bediening. Maar tegelijkertijd kunnen cliënten er ook terecht voor vragen, hulp en een praatje. Wijkbewoners kunnen er terecht voor ontspanning en om lekker te lunchen of te dineren. Ze komen er graag om de daghap te eten of een spelletje te doen. Ondernemers uit het Bruishuis en omgeving kunnen er terecht voor zakelijke afspraken met hun klanten of met andere ondernemers.

Buurtactiviteiten

Ook buurtbewoners weten de weg te vinden naar het Bruishuis voor hun activiteiten:  buurtyoga, creatief café en een kleding-, speelgoed- en voedselbank zijn daar mooie voorbeelden van. Dit zal steeds verder gaan uitbreiden. Zo zijn er plannen voor een theetuin. Bovenin het Bruishuis op de tiende verdieping zijn we bezig met een buurtbioscoop.

(Hier activiteiten uitsplitsen naar vaste dagen en tijden, aanmelden enzovoorts)

Zelf iets organiseren? Neem contact op of kijk bij verhuur.

Bruishuisacademie

Het Bewonersbedrijf wil graag met vrijwilligers uit de wijk de Bruishuisacademie gaan starten. Wijkbewoners die kennis hebben, bijvoorbeeld van een taal, of veel weten van een bepaald vakgebied kunnen zich aanmelden voor de Bruishuisacademie.  Het Bewonersbedrijf kan dan een programma samenstellen waarvoor (wijk-)bewoners zich kunnen opgeven. Wilt u zich aanmelden? Of bent u op zoek naar een bepaalde cursus, waar het BBM de docent bij kan vinden? Ga dan naar contact en meldt het ons.

Wijkwinkel in ere herstellen?

Omdat veel wijkbewoners de oude Wijkwinkel missen (altijd gezellig voor een praatje of handig voor vragen, een krantje of een rol plastic recycle zakken) wil het Bewonersbedrijf beneden in het Bruishuis weer een wijkwinkel openen. Hiervoor heeft zich al een aantal vrijwilligers gemeld. Voor een aantal dagdelen zoeken we nog mannen of vrouwen die het leuk lijkt om de winkel te bemensen. Is dat wat voor u? Neem dan contact met ons op.

Speeltuin: bruisend voor jong en oud

Zoekt u een plek waar uw kinderen veilig en fijn kunnen spelen? Kom dan eens naar de speeltuin bij het Bruishuis! Er staan schommels voor de allerkleinsten, verschillende uitdagende speeltoestellen (en we plaatsen er nog steeds nieuwe bij!), er is voldoende mogelijkheid voor ouders om lekker te zitten (ook in de schaduw) en op het gras is plek voor een potje voetbal of een picknickkleed. Binnenkort is het evenwichtsparcours gereed; ook populair bij mensen die een rondje hardlopen om fit te blijven.